Hahmoja ja strippejä, osa 1

Täällä Teräsrautelan kirjastossa tuskin on käynyt ihan valtavasti ihmisiä, jotka eivät ole tutustuneet lainkaan Mistä toi on? -strippiin, mutta nyt tällainen teoreettinen tilaisuus saattaa olla ilmassa. Blogissa on julkaistu kaiken maailman novellia sun muuta härpäkettä, mutta niissä esiintyviä henkilöitä ei ole sen kummemmin esitelty. Myöskään sitä varsinaista pääasiaa eli strippejä ei ole täällä kauheasti näkynyt…

Sen kunniaksi siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Kaksiosainen hahmoesittely (toinen osa tulee ulos kunhan kerkeän nakutella) esittelee samaan syssyyn sarjakuvan hahmot ja itse stripit. Lisää strippejä löytyy Aamuset-kaupunkimedian sivuilta tai Facebookista.

Mistä toi on? -sarjiksen keskeinen tapahtumapaikka on Teräsrautelan kirjasto, jossa kolme päähenkilöistä on töissä. Esitellään ensimmäisenä vaikka Pia Laine, jonka lapsi Elisa on myös mukana alla olevassa stripissä:

Pia ja Elisa

Töiden ja yksinhuoltaja-arjen lisäksi Pia haluaa kirjoittaa romaanin, löytää edes jokseenkin siedettävää treffiseuraa ja viettää aikaa ystäviensä Marleenan (vaaleat hiukset) ja Angelikan (tummat hiukset) kanssa:

Marleena ja Angelika

Pian äiti Irmeli onneksi jelppaa lastenhoidon kanssa. Irmeli pärjää parisuhderintamalla tytärtään paremmin, mutta suhtautuu jokseenkin konservatiivisesti uusien asioiden kokeilemiseen:

Irmeli

Teräsrautelan kirjastossa töitä tekee myös Camilla Jurvanen, joka ei (Irmelin ja Elisan tavoin) vielä ole päässyt esiintymään blogissa julkaistuissa novelleissa:

CamillaCamilla ehti viettää useamman vuoden Balilla surffausopettajana ennen kirjastotutkinnon loppuun suorittamista. Takaisin Suomeen palaaminen ei välttämättä tunnu kovin inspiroivalta rennon rantaelämän jälkeen, joten elämään tarvitaan uutta sisältöä myös töiden ulkopuolella:

Pia ja Camilla

Tosin Piassa on vähän suorittajan vikaa, Camillasta voisi ottaa mallia:

Pia ja Camilla 2

Ja hei, on tässä sarjakuvassa myös keski-ikäisiä miehiä! Mutta heistä lisää seuraavassa osassa.