Oulu ja Necrocomicon pulkassa

Necrocomiconin-tunnelmaaHuhhuh jotta nimittäin, onpahan ollut aikamoista niin että noin. Peräkkäisinä viikonloppuina juhlittiin tosiaan turkulainen Necrocomicon ja Oulun sarjisfestarit. Molemmissa oli kivaa, ja lievästi sanoen aika erilaista. Necrocomicon oli perinteistä perseilyä ja scifistisiä tuulia, itse esitin Fallout-pelisarjan lauluja Fallout-inspiroituneessa asussa.

Necrocomicon-juomalippu

Lisäksi jakelin tekemiäni juomalippuja eli samaisen pelisarjan mukaan tehtyjä Nuka-Cola-korkkeja, ja kiskaisin jonkun paneelin vetämisen myös johonkin väliin. Julkaisijamme Pokuton jengistä paikalle oli saapunut Avi Heikkinen kertomaan erinomaisesta Valotusaika-kirjastaan. Niin, ja Necrocomiconin ollessa kyseessä ei Karvis-riittiä tietenkään sovi unohtaa (alempana kuvassa Karvinen, ei Avi).

Karvisriitti-Necrocomiconissa

Mutta voi vitsi kun oli kivaa Oulussa! Heti alkuun rykäisimme pystyyn pienen vitriininäyttelyn Oulun kaupunginkirjaston aulaan kolmen muun Pokuto-merkin alla tänä syksynä kirjan julkaisseen taiteilijan kanssa. Samat materiaalit on tarkoitus laittaa esiin myös Turun pääkirjaston musiikkiosastolle vielä lähitulevaisuudessa.

Aika paljon jumitimme Turun Sarjakuvakerhon pöydän ääressä, mutta lisäksi olimme osa sarjakuvafestarien ohjelmaa! Ulkopuolisen haastattelijan sijaan käsikirjoittaja-Lappi haastatteli piirtäjä-Lappia. Toimi hyvin ja hauskaa oli! Osallistuimme myös Sprinttistripin SM-kisoihin (aiheena spedeily), miten voi olla mahdollista että tämä 20 minuutissa luotu mestariteos ei voittanut??!!

Sprinttistripin-satoa

Tullaan kyllä toistekin Ouluun, oli niin vitsin hauska reissu! Erityisen kivaa oli tavata Pokuton porukkaa ja osallistua Pokuton PANOPTICON-julkkareihin, joissa päivänvalon näki viisi uutuusteosta: Sami Nyyssölän Hiilijalanjälkeen jääneet, Riika Ruottisen Porno sijainen, Sulo Palovuoren Tuulinen päivä ja Mirjam Sumun kaksi teosta, Kuinka poikani katosi ja Uimakaksoset. Hienossa porukassa ollaan mukana!

Pieni kauneusvirhe matkan loppupuolella oli VR:n spedeily Seinäjoen kohdalla, tosin Valtion rautateiden kunniaksi täytyy sanoa, että lopulta pääsimme Turkuun vain kymmenen minuuttia aikataulusta myöhässä. Loppuun silti piirtäjä-Lapin aidossa tilanteessa tehty muotokuva Seinäjoelta:

Veeär

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *