Tietoa blogista

Teräsrautelan kirjasto? Missä sellainen sijaitsee?

Tietystikin Turussa, Teräsrautelan kaupunginosassa, aivan Länsikeskuksen kyljessä. Teräsrautelan lähikirjasto on pieni mutta palveleva yksikkö, jossa kirjastonhoitajat Petri Ruusunen ja Pia Laine sekä kirjastovirkailija Camilla Jurvanen työskentelevät. Teräsrautelan kirjasto on kuitenkin olemassa vain eräässä meidän todellisuuttamme sivuassa rinnakkaisulottuvuudessa, josta kerrotaan Mistä toi on? -sarjakuvassa.

Okei, mikä se sitten on?

Mistä toi on? on strippisarjakuva, jota julkaistaan tällä hetkellä turkulaisessa Aamuset-kaupunkimediassa. Sarjakuvan nimi viittaa kysymykseen, joka toivottavasti herää lukijan mielessä viimeistä ruutua lukiessa. Vitsien punchline on nimittäin aina lainattu jostain tunnetusta suomenkielisestä pop-, rock-, rap- tai iskelmälyriikasta.

Mutta eihän täällä ole (lähes lainkaan) strippejä?

Varsinaiset stripit julkaistaan Aamuset-paperilehdessä ja nettisivulla, Facebookissa, Instagramissa sekä MTO?:n omalla kotisivulla. Tekijäkaksikosta Katariina tehtailee strippien lisäksi sarjakuvan maailmaa syventäviä sarjakuvanovelleja, jotka julkaistaan täällä. Lisäksi blogissa julkaistaan muuta sekalaista materiaalia, jota matkan varrella syntyy.

Jes, homma hanskassa! Miten teihin saa yhteyttä, jos haluaa kehua/pilkata strippejä?

Sähköposti kulkee! Osoite on kirjasto.terasrautela(ät)gmail.com. Lisäksi Mistä toi on? vaikuttaa Facebookissa ja Instagramissa (@mistatoion), sielläkin voi lähestyä meitä viestitse. Kaikki palaute on erittäin tervetullutta, jopa suotavaa!